Systeem in Beweging

Over mij

Als systeemtherapeutisch werker wil ik u en uw systeem graag leren kennen om beter te kunnen ondersteunen bij de zorg en/of hulpvragen. Een, voor mij logisch uitgangspunt is, dat u ook weet met wie u in gesprek gaat en in Beweging gaat komen. Hierbij alvast een eerste indruk.

Mijn naam is Ferdi Slijkhuis (1981) en geboren en getogen in Apeldoorn waar ik nog steeds woonachtig ben met mijn vrouw en twee zonen. Na mijn voortgezette school opleiding heb ik zes jaar gediend bij het Korps Mariniers, gevolgd door drie jaar op een deurwaarderskantoor als administratief medewerker. Deze overgang bleek met name qua fysieke inspanning te groot en zodoende ben ik toen in de jeugdzorg terecht gekomen. Inmiddels werk ik ruim twaalf jaar met veel plezier in de jeugdzorg en heb ik regelmatig sport en spel ingezet om de gewenste doelen te halen. Naast het doelmatig inzetten van Beweging, sport ik zelf graag in de vorm van hardlopen, fitness, tennis en bootcamp. Als NGS (Nederlandse Genootschap Sportmassage) sportmasseur, allround conditie- en hersteltrainer, begeleider en vertrouwenscontactpersoon ben ik betrokken bij een voetbalvereniging en als er tijd over blijft zijn mijn andere hobby’s tijd door brengen met mijn gezin, familie en vrienden en barbecueën.

Op professioneel vlak heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Gestart met de opleiding PWJ (Pedagogisch Werker Jeugd) gevolgd door de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) met uitstroomprofiel Jeugd. In 2017 heb ik de opleiding tot systeemtherapeutisch werker gevolgd en ben ik geregistreerd als lid van de NVRG (Nederlandse Vereniging van Relatie- en Gezinstherapeuten) onder nummer NVRG-14123. Ook ben ik als Jeugd- en Gezinsprofessional geregistreerd bij de SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) onder nummer 110001406. Naast bovenstaande opleidingen/cursussen ben ik o.a. getraind in het sociaal competentiemodel, Yucel methode, traumasensitief opvoeden en de-escalerend werken.